Om organisationen

Frederiksborg Amt indgik i 2005 en aftale med boligforeningen AAB om at etablere et botilbud i Helsinge ”Ahornparken” med 29 lejligheder. Tanken var at Ahornparken skulle drives som en satellit under døgntilbuddet Følstrup som skulle være hovedorganisationen.

Ahornparken stod færdig maj 2006 og blev straks efter taget i brug.

Ved amternes nedlukning valgte Gribskov kommune at hjemtage driften af Ahornparken og dermed blev det et selvstændigt botilbud fra januar 2007.

 

I 2009 blev det aktuelt at Ahornparken fusionerede med Hjemmevejledningen i Gribskov kommune, tre bofællesskaber, Haragergård, Kirkeleddet og Hestehaven. hvis målgrupper matchede Ahornparken. Der var tale om bofællesskaber der ikke var døgndækket.

To af de tre bofællesskaber er lukket ned og i dag består Hjemmevejledningen af Et bofællesskab, Botilbud Haragergård på to huse liggende centralt i Helsinge og der bor 14 beboere.

Primo 2025 åbner Botilbud Udsigten der ligger i Blistrup, et tilbud til unge med Autisme spektrum forstyrrelser til 7 personer.

 

Som pårørende er der mulighed for aktivt at indgå i forskellige aktiviteter af både formel og uformel karakter hvis beboeren giver sit samtykke til dette. Det er naturligt for stedet, at familien inddrages i drøftelser omkring deres herboende pårørende. Vi har erfaring for, at en god og tillidsfuld kommunikation og et koordineret samarbejde mellem det team hvor beboeren bor og dennes familie, er afgørende for beboerens almene trivsel.

Der er mulighed for mødeaktivitet hvis en af parterne skønner at det er hensigtsmæssigt. Disse møder er ofte uformelle fora hvor stort og småt drøftes. Det er vigtigt at understrege, at den enkelte beboer kan frabede sig, at der afholdes disse møder hvorfor det altid er i dialog med beboeren møderne planlægges. Ledelsen deltager efter behov og pårørende er altid velkommen til, at kontakte ledelsen.

 

Handle -og statusmøder

Hvert andet år er det et officielt handleplansmøde med repræsentation fra kommunal sagsbehandler. Vi udfærdiger en pædagogisk indsatsplan, hvor indsatsområderne beskrives og drøftes.